Spermabank

Hoe donor worden?

Heeft u interesse om donor te worden? Dan kan u vrijblijvend uw gegevens invullen in het contactformulier.

 

U ontvangt een standaard antwoordmail met een vragenlijst in bijlage. De ingevulde vragenlijst stuurt u terug naar de donorbank.

 

Na goedkeuring van de vragenlijst ontvangt u een uitnodiging voor een intakegesprek met een overzicht van mogelijke data waarop u een afspraak kan vastleggen. Op het individueel gesprek wordt de procedure overlopen en wordt er een 1ste spermastaal en een bloedstaal onderzocht. Deze stalen worden enkel gebruikt om uw gezondheidstoestand en uw fertiliteit te onderzoeken. Het laboratorium screent het spermastaal grondig op o.a. de kwaliteit en de invriesbaarheid van de zaadcellen.

 

Na 2 weken zijn alle testresultaten gekend en volgt een gesprek bij de arts die de testresultaten  bespreekt en bepaalt of u al dan niet in aanmerking komt als donor. Bij de kandidaten die in aanmerking komen als donor, wordt nog een bloedstaal gevraagd om genetische testen uit te voeren. Als de resultaten van de genetische testen normaal zijn, kan de effectieve spermadonatie van start gaan.